WordPress tasarımına özgü özellikler olmasa bile WordPress sisteminin optimizasyonu ile benzer özelliklerde bile daha baskın yapılı bir platform olmayı başarabilmekte. Genellikle diğer platformlarda, bir arayüz karmaşası vardır. Giriş yaptığınız zaman nerede ne yapacağınızı tam anlayamıyorsunuz. Kendinizi afallamış şekilde kontrol paneliyle uğraşırken bulabilirsiniz. WordPress’in arayüzü olabildiğince sade yapılı ve son derece kullanıcı dostudur. Sürekli güncellendiğini de eklememiz yanlış olmayacaktır.
WordPress’in bir iyi özelliği de dilediğiniz hosting firması ile beraber kullanabiliyor olmanız. Örneğin “X” bir blog kontrol paneli hoşunuza gitti. Üzgünüm ama o “X” paneli hiçbir hosting hizmeti ile birlikte kullanamayacaksınız. Fakat WordPress’te böyle bir durum olmayacaktır. Tamamen istediğiniz gibi kurulumunu yapabilirsiniz.
WordPress’i Kimler Kullanabilir?
Elbette bilgisayar kullanmayı bilen herkes tarafından kullanılabilir. Tabii etkin kullanabilirler mi orasını bilemeyiz. Ne kadar bilgi sahibi olduğunuza göre değişiklik gösterebilir Çok büyük niteli bilgilere sahip olmanıza gerek yok faka ne yapmak istediğinizi iyi biliyor olmanız gerek aksi halde internet aleminin çöplüğüne bir web site daha eklemiş olursunuz! Bir site açmak istiyorsanız ve hangi alt yapıyı kullanacağınıza karar veremiyorsanız, ilk olarak kendinizi sınamanızı tavsiye ediyoruz. Kendinize bir klasör kurun. 10 gün boyunca bu klasörde kendi özgün makalelerinizi ekleyin. Yazmayı ne kadar istiyorsunuz? Maddi bir getirisi olmadan yazı yazmak benim için ne kadar katlanılabilir bir durum diye kendinize bir sorun. Eğer geçtiğinizi düşünüyorsanız testten, hiç durmadan bir hosting hizmeti alın ve bloğunuzu ya da web sitenizi kurmaya başlayın.
Peki neden böyle bir sınama yapmanız gerekti?. Diğer alt yapılar genellikle belli özellikleri ücretsiz olarak sizlere sunacaklardır. WordPress altyapısını kullanabilmek için mecbur bir miktar para harcamanız gerekli. Bu sebeple başlangıç aşamasında öteki platformlar size daha cazip gelebilir. Bu aşamada bu testi yaparsanız ileriye dönük hedeflerinizde ne kadar istiyorsunuz bunu anlamış olursunuz. Eğer cevabınız evet ise, WordPress’i tercih etmelisiniz. Yoksa bir süre sonra diğer sağlayıcılar ve platformlar size yeterli gelmeyecektir. En başından makalelerinizi yayınlayacağınız platformu iyi seçmeniz gerekir. Yoksa ilerleyen zamanlarda WordPress’e geçmeniz biraz sıkıntılı bir süreç olur.
You must be logged in to post a comment.